Negyedórányit javult egy verseny alatt

Posted by on dec 5, 2012 in Friss Hírek | Negyedórányit javult egy verseny alatt bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Negyedórányit javult egy verseny alatt

Nagy meglepetésre a kenyai Joseph Gitau nyerte a Fukuokában rendezett maratoni távú futóversenyt. Haile Gebreselassie feladta a küzdelmet.

Sikere azért világraszóló meglepetés, mivel 2:06:58 órás győztes ideje csaknem 15 perccel jobb eddigi egyéni rekordjánál. Mögötte a japán Horibata Hirojuki és a lengyel Henryk Szostért célba a második, illetve harmadik helyen.

Joseph Gitau az utolsó nyolc kilométer kezdeténél előzte meg a londoni olimpián kilencedikként záró Szostot és már meg sem állt a dobogó legfelső fokáig.

A 10 kilométeren kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok, 39 éves Haile Gebreselassie– a fukuokai viadal 2006-os etióp győztese, a táv korábbi világcsúcstartója – 30 kilométer megtétele után nem volt képes tartani az élen haladók ritmusát, és 32 kilométernél kiszállt a versenyből.

 

forrás:  sport.hir24.hu

<a href="https://play.google.com/store/apps/details?id=com.whiteshield.labatlanmaraton&hl=hu"><img src="http://maraton.labatlan.hu/wp-content/uploads/2013/07/icon-googleplay.png"></a> <br> <br> <a href="https://itunes.apple.com/us/app/labatlan-maraton/id680089659"><img src="http://maraton.labatlan.hu/wp-content/uploads/2013/07/icon-appstore.png"></a>